Yhtenä viimeisimmistäni töistä intissä sain myytyä varusmiestoimikuntatoimijoille ideani siitä, että varusmiespalvelukseen määrättyjä nuoria ei tulisi pakottaa käyttämään sotilasasua lomille lähtiessä, koska yhteiskunnan turvallisuustilanne on muuttunut. Lisäksi sotilasasu on todella paljon huomiota herättävä asu, jonka pukemiseen ei pitäisi pakottaa yhtään ketään.

”Periaatteessa olo on turvallinen, mutta varusmiehille huudellaan jonkin verran, ja kaduilla liikkuessaan herättää huomiota. Nykyisin ei aina voi tietää, millaista huomiota joku aikoo antaa. Lisäksi erityisesti naisvarusmiehet kohtaavat inttivaatteissa ulkona liikkuessaan aivan liikaa epäasiallista kohtelua, toteaa VMTK:n pääsihteerinä toiminut, vastikään kotiutunut vänrikki reservissä Henri Miettinen.”

Myös varusmiesliitto teki eilen aiheesta kannaoton. Varusmiesliiton kanta on selkeästi aloitteen puolesta, ja tämä kanta lisättiin liiton tavoiteohjelmaan viime liittokokouksessa minun aloitteestani. Toivon hartaasti, että asiasta keskustellaan, ja vielä jonain päivänä varusmiehillä on vapaus päättää omasta pukeutumisesta julkisilla paikoilla heidän vapaa-aikanaan. Linkit teksteihin: