AYY:n edustajistovaalit käytiin tällä viikolla, ja meidän kaikkien onneksi äänestysprosentti saatiin suuremmaksi kuin viime vaaleissa! Edustajistovaaleissa äänesti 33,67 % ylioppilaskunnan jäsenistä, mikä on 3,51 prosenttiyksikköä enemmän kuin viime vaaleissa. Tällä suunnalla tulee jatkaa, sillä äänestysprosentti on silti kokonaisuudessaan harmillisen matala.

Omalta osaltani vaalit eivät menneet yhtä hyvin. Kahdeksalla äänelläni sijoituin 273 ehdokkaasta sijaluvulle 242, hyvin kauaksi edustajistopaikasta. Kahdeksan ääntä on toki ihan ok, kun ottaa huomioon, etten ole Aallossa opiskellut vuoteen, enkä voinut äänestää edes itseäni. Nämä vaalit oli silti hyvä kokeilla, ja olen saamistani kahdeksasta äänestä kiitollinen. Ehkä kuitenkin ensi kerralla menee hieman paremmin!

Myös kokonaisuudessaan meidän Vihreämpi Aalto -ehdokaslistalla ei mennyt ihan putkeen. Paikkamäärämmä tippui kuudesta kahteen. Äänimäärä tippui noin puoleen, kun ehdokkaitakin oli melkein puolet vähemmän. Kolmas paikka jäi muutaman äänen päähän, eli harmillisesti puolet pienempi äänimäärä johti paikkojen vähentymiseen kahdella kolmanneksella. Emme saaneet samanlaista boostia ehdokaslistalle kuin viime vaaleissa kaksi vuotta sitten, kun ihan ilmiömäisesti nousimme uutena listana täysin nollasta edustajiston suurimmaksi kuuden henkilön ryhmäksi! Joskus voitetaan, joskus hävitään.

Tämä johti myös kokonaisuudessa poliittisten listojen paikkamäärän vähenemiseen. Vaikka Oikea Aalto palasi edustajistoon kahdella edustajalla, on kokonaisuudessaan poliittisia edustajia neljä entisen kuuden sijaan. AYY:n edustajisto pysyy sitoutumattomien linnakkeena taas seuraavat kaksi vuotta, saa nähdä miten seuraavissa vaaleissa käy!