Nämäkin kaksi ovat mahdollista yhdistää! Juuri nyt en ole läsnäopiskeleva opiskelija Aalto-yliopistossa, sillä suoritan nyt asevelvollisuuttani. Aloitin tammikuussa Karjalan prikaatin toisessa huoltokomppaniassa, josta lähdin Haminaan Reserviupseerikouluun. RUK:sta en lähtenyt enää Vekaralle, vaan tulin Pääesikuntaan Helsinkiin suoritamaan loppupalveluksen varusmiestoimikuntien pääsihteerinä.

Siirryttyäni suorittamaan palvelusta paperisodan ja toimiston parissa tajusin, että minulla riittää aikaa myös Puolustusvoimien ulkopuolisiin projekteihin. Päätin yrittää lähteä mukaan edustajistovaaleihin, joissa olen halunnut olla ehdolla jo fuksivuoden alusta lähtien mukana. Olen aina halunnut vaikuttaa ympäristööni, ja haluan tuoda oman vaihtoehtoni kaikissa vaaleissa. Varsinkin AYY:n kehittäminen on minulle tärkeää jo siitä syystä, että olen jo viisivuotiaana päättänyt, että tänne haluan ja tässä yhteisössä haluan olla täysillä mukana.

Ennen inttiä ehdin toki jo aloittaa opiskelut Aallossa, syksyllä 2016. Puolen vuoden aikana ehdin opiskella muutaman kurssin matematiikkaa, ohjelmoinnin peruskurssin ja johdantokurssin kandipääaineeseeni, rakennettuun ympäristöön. Tosin näiden kurssien luennoilla en ehtinyt paljoa olla, koska olin vielä todella aktiivinen Suomen Lukiolaisten Liitossa: olin liittohallituksen jäsen ja kansainvälisen jaoksen puheenjohtaja, ja hain liiton puheenjohtajaksi. Niitä vaaleja en kuitenkaan voittanut, ja päätin sen kunniaksi lähteä viettämään taukoa inttiin kesken fuksivuoden.

Tässä kuviossa on toki yksi ongelma: koska en ole AYY:n läsnäoleva jäsen, minulla ei ole äänioikeutta, enkä voi edes äänestää itseäni. Tiettävästi olen ainoa vaalien ehdokas, joka on tällaisessa tilanteessa. Päätoimisesta palvelusarjesta johtuen en myöskään pääse kampanjoimaan Otaniemeen, jota varten aion julkaista kantojani ja kampanjoida somessa kahta kauheammin!